Tuotanto: Mimosa Tast & Iina-Marie Heino
Valokuvat: Mark Sergeev
Ajattelen, että asetellut kodit ja tuotesijoittelu ovat liiankin toisiinsa kytkeytyneitä. Aikana, jolloin uuden ostaminen tulisi lähes lopettaa, on mielestäni kyseenalaista lehdiltä kannustaa kuluttamiseen. Tuntuu, että itsevarmuuden tukeminen omanlaisessa sisustuksessa olisi kaikkein ekologisinta. Itsevarmuus vähentäisi aktiivista sisustamista ja auttaisi keskittymään oleelliseen: tunnelmaan, toiminnallisuuteen ja henkilön historiaan pohjautuvaan merkityksellisyyteen.
Sælæ Tila kuvaa asumista eri kulmasta kuin valtavirtainen sisustussisältö. Valaisemme kattauksella erilaisia tiloja aitoa olemista, inspiroivia identiteettejä ja koukeroisia kotiin tulvivia tarinoita Sælæn jokaisessa numerossa. Yritämme selvittää työllämme ja tutkimuksellamme, voisiko suomalaisten kotihäpeää vähentää ja sisustuksen kulutuskulttuuria parantaa korjaamalla sisustuslehden fokusta. Haluamme laajentaa sallittua estetiikkaa, korostaa planetaaristen rajojen puitteissa kestävää sisustamista, persoonallisia ratkaisuja ja kekseliäisyyttä. Sælæssä rakastamme arjen estetiikkaa ja ymmärrämme pienten ilojen päälle. Toivottavasti se näkyy ja saa tarkastelemaan omia tiloja uusin silmin.
Porvoon talo on myös kahden pienen lapsen koti ja se saa näkyä. Koti huokuu tasapainoa ja ongelmanratkaisua; kun sisustus on värikästä ja linjakasta, kuuluvat leikkien Legot ja intuitiiviset tavarasijoittelut kokonaisuuteen. Koti toimii myös Vaahteran päätoimisena työtilana ja verstaana, jotta perheen arkiaikataulutus olisi sujuvaa. Koti valikoitui Vaahteran tarpeesta saada työskentelylleen sopivat, itsemääritellyt tilat. Verstas löytyy talon kellarista, jonne työt saavat jäädä keskeneräisinä muiden velvollisuuksien kutsuessa. Ympäri kodin seiniä ja kattoja löytyi pieniä merkkejä siitä, että muotoilija sovittaa lasiveistoksiaan vaihtelevissa valaistuksissa. Tämä koti huokuu itsevarmuutta, luovaa elämää ja jotain sellaista totuudellisuutta, joka jää itseen, jos Vaahteran presensissä saa oleilla.